sigla maraton

Maratonul celor 24 de ore de inot

Maraton 2017
info@maratonuldeinot.ro
sigla maraton
   

REGULAMENTUL MARATONULUI CELOR 24 DE ORE DE INOT
BRASOV - ROMANIA


1.  Locul desfasurarii competitiei

     Competitia se va desfasura la bazinul Olimpic de inot din municipiul Brasov in perioada 06-07 mai 2017.

2.  Participanti

      Fiind o competitie de masa, poate participa orice iubitor de inot, care poate sa inoate fara materiale ajutatoare(colac, labe de inot etc.{sunt admise accesorii - ochelari, casca}), indiferent de varsta, sex, profesie sau nivel de performanta. Fiecare participant va face parte dintr-o echipa.

3.  Desfasurarea competitiei

      Fiecare concurent inoata cate 30 de minute in cadrul a patru serii de 6 ore, in 24 ore efectund 4 schimburi. Fiecare sportiv va intra la ora la care este programat. In cazul in care un sportiv nu intra la ora stabilita si nu participa o rezerva din echipa respectiva in dreptul acestuia se vor trece 0 (zero) bazine la acel schimb. Arbitrii de pe fiecare culoar contorizeaza numarul de bazine pe care fiecare echipa le parcurge in 24 de ore. Castiga echipa care a inotat mai multe bazine in 24 ore.
      Primii concurenti din fiecare echipa vor porni la startul dat de arbitru la ora 10:00, sambata 06 mai 2017. Prezenta la locul de start a concurentilor se face numai cu 5 minute inaintea startului. Orice prezenta la mesele de arbitraj la o alta ora decat cea programata aduce penalizarea echipei cu zece bazine (un bazin = 50 metri).
      Schimbul stafetei se va face dupa 30 de minute, la sosirea concurentului din apa la capatul de unde a fost dat startul. Orice start furat va aduce o penalizare de zece bazine pentru echipa vinovata. Un start este furat daca concurentul curent pleaca inainte de fluierul arbitrului sau inainte de a sosi concurentul precedent. Competitia se va termina duminica la ora 10:00 dupa 24 de ore de la start. Concurentii aflati in apa la ultimul fluier al arbitrului au posibilitatea sa isi termine tura de bazin in curs.

4.  Echipe

      In cadrul competitiei pot participa maxim 20 echipe. O echipa este compusa din 12 sportivi si 2 rezerve, rezervele fiind optionale. Organizatorii vor infiinta o singura echipa pe baza inscrierilor individuale. Rezervele pot intra in cazul in care un participant al echipei este indisponibil, dar nu mai mult de 3 schimburi a 30 de minute si numai un schimb pe serie, schimburile neputand fi consecutive. Echipele trebuie sa-si confirme nominal prezenta pana in data de 1 mai 2017, ora 18:00. Fiecare echipa va avea cate un capitan. Persoana desemnata capitan intr-o echipa este si persoana care va face inscrierea in cadrul competitiei. De asemenea orice reclamatie a unui concurent trebuie sa fie depusa si sustinuta de catre capitanul echipei din care face parte.

5.  Inscrierea

      Inscrierea participantilor la competitie din punct de vedere medical se va face pe propria raspundere a concurentilor, organizatorii neasumandu-si nici o raspundere privind starea de sanatate a participantilor la competitie. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere privind participarea la competitie. Pentru minori, declaratia va fi semnata de un parinte sau tutore.
      Inscrierea unei echipe trebuie facuta de capitanul acelei echipe. Acestia vor prezenta sportivii din componenta echipei in ordinea in care acestia urmeaza sa intre in concurs.
      Inscrierea individuala trebuie facuta de persoana care doreste sa participe la maraton. Ei vor lua startul in urma ordinii stabilite de catre organizatori in cadrul echipei din care ei vor face parte. Componenta echipelor este stabilita nominal si pe ore de intrare.
      Fiecare participant va plati o taxa de inscriere modica.
      Pentru inscriere folositi formularul de Echipa
      Modelul declaratiei pe proprie raspundere poate fi gasit aici.
      Exemplu pentru declaratia pe proprie raspundere poate fi gasit aici.

     Contestatiile in legatura cu desfasurarea concursului se fac numai de catre capitanul de echipa. Acesta va apela unul dintre organizatori.© 1993 - 2017 Horia Ionut
Maraton 2016


     Editia 23 a Maratonului celor 24 de ore de inot va avea loc in zilele de 06-07 mai 2017 la Bazinul Olimpic Brasov.