sigla maraton

Maratonul celor 24 de ore de inot

Maraton 2017
info@maratonuldeinot.ro
sigla maraton
   
CLUBUL SPORTIV RAPID BRASOV

       Horia IONUT, instructor de inot

       In anul 1979, la Brasov se deschidea Bazinul Olimpic, cunoscut brasovenilor si nu numai, ca fiind "Bazinul de la Gara". Ca la inceput ...a fost frumos. Antrenori inimosi au inceput munca si dupa ani si ani aceasta a fost rasplatita. Antrenori care au plecat de la zero si au facut din Brasov un nume. Nu pot sa nu amintesc acum si aici de antrenori ca: Eva Girleanu, Rodica Fratila, Cornel Aghiana si nu in ultimul rand de D-na. Anca Mitrofan si Dl. Mihai Mitrofan.
       Trecut printr-o perioada de glorie, Centrul de Inot Brasov, transformat in 1987 in Centrul de Inot Steagul Rosu Brasov si confruntat cu probleme legate de baza de antrenament, s-a stins si in cele din urma s-a desfiintat.

Louvre Notre-Dame

La Tour Eiffel        Trecand peste ani, ajungem in 1991, la turneul de polo pe apa, din Chateauroux, Franta. Cu ajutorul lui Adrian Stroie, la acest turneu a participat si o echipa din Brasov, echipa formata ad-hoc si inscrisa in turneu ca "Echipa fara nume". Din aceasta echipa au facut parte: Calin Lucus, Adrian, Viorel si Gabi Stroie, Paul Gabor, Kari Laszlo si Ionel Titeiu. Acest an '91 a insemnat practic lansarea polo-ului brasovean, Kari Laszlo, fiind declarat cel mai rapid inotator al turneului de polo, dar si legatura cu "Maratonul de inot de 24 de ore". La o saptamana de la turneul de polo pe apa, in Chateauroux se organizeaza "Bol D'eau", acesta fiind "Maratonul" lor.
       Dupa intoarcerea "Echipei fara nume" in tara, au inceput antrenamentele, in echipa fiind cooptati noi jucatori dintre fostii inotatori. In acelasi timp au inceput demersurile pentru a infiinta o echipa de polo pe apa la Brasov, un club care sa sprijine echipa si inscrierea in Campionatul National. Toate acestea au fost realizate, si in anul 1992, echipa A.S. RAPID-BRASOV, era in Campionatul National in Liga a II-a.
       In Liga a II-a erau 4 echipe:
       - I.L. Timisoara - "proaspat" retrogradata din prima liga si fara probleme in reintrarea in aceasta.
       - C.S.S. Viitorul Cluj
       - C.S.S. 1 Bucuresti, doua echipe de juniori cu ... viitorul in fata.
       - A.S. RAPID BRASOV - o echipa de fosti inotatori
       In Brasov, NOI AM FOST PRIMA ECHIPA DE POLO PE APA!
       Antrenor: Dan Staniloae
       Portari: Gabi Stroie si Horia Ionut
       Jucatori de camp: Calin Lucus, Sorin Bucataru, Calin Cosma, Paul Gabor, Dan Colt, Laszlo Kari, Paulian Cretu, Flavius Patrinoiu, Mihai Gal, Tibi Varga, Vasile Chiosa, Endre Csato si nu in ultimul rand Sorin Sav.
       La sanatatea noastra a vegheat Dl. Col. Dr. Cristian Badea
       Campionatul National s-a incheiat cu o echipa Rapid Brasov pe locul pe care il merita. In fond dupa cele 3 locuri de pe podium, mentiune pentru noi, era ceva.
       Si anul a trecut ......

       Experienta din anul de campionat ne-a ajutat in anul urmator la turneul din Franta. Fara posibilitatea de a ne reinscrie in Campionatul National, turneul din Chateauroux a reprezentat "varful de forma". Patru echipe din Franta, una din Germania si una din Romania s-au intrecut in turneul din '93. Dupa 5 meciuri si 2 zile de jocuri, ne pregateam fara prea mult stres sa jucam cu gazdele pentru locurile 5-6. Dupa un meci strans A.S. Rapid a invins cu scorul de 12 - 10 echipa din Chateauroux, fiind la sfarsitul turneului pe un onorabil loc 5.© 1993 - 2017 Horia Ionut
Maraton 2016


     Editia 23 a Maratonului celor 24 de ore de inot va avea loc in zilele de 06-07 mai 2017 la Bazinul Olimpic Brasov.