English
Francais


Brasov
Brasov

      Orasul Brasov este situat in centrul Romaniei, tara situata in Europa. Este al doilea oras ca importanta al Romaniei, avand o populatie de aproximativ 300 000 locuitori. Dintre cei 300 000 de locuitori ai orasului, aproximativ 86% sunt romani, restul populatiei fiind formata din maghiari, germani si alte nationalitati. Limba oficiala este limba romana.
      Orasul a fost atestat documentar pentru prima data intr-un act de la 1234 sub denumirea de Corona. Denumirea de Brasov apare pentru prima data in documente in 1294. Asezarea sa geografica ii permite sa devina in Evul Mediu unul dintre cele mai importante orase din aceasta parte a Europei. In 1689 un incendiu devastator duce la distrugerea majoritatii cladirilor cu etaj din lemn ale orasului. In urma acestui incendiu Biserica Sf. Maria va fi cunoscuta in continuare sub denumirea de Biserica Neagra.
      La Brasov are loc anual Festivalul International de Muzica "Cerbul de Aur". Printre concurentii la acest festival de-a lungul timpului s-au numarat si: Julio Iglesias, etc. Au oferit recitaluri la acest festival: Belinda Carlisle, Kylie Minogue, 2 Unlimited, La Bouche.
      In imediata vecinatate a orasului se gaseste Poiana Brasov, o statiune de munte, precum si Castelul Bran, cunoscut si sub denumirea de Castelul lui Dracula.


English
FrancaisCornel Lupu
2001

Ultima revizie 05 ianuarie 2002